اگر پیش از گواهینامه امنیتی (SSL یا TLS) را نصب کرده باشید، از سختی کار نصب و تمدید آن آگاهید. از طرف دیگر چند سالیست که از سوی گوگل تاکید بیشتری بر نصب این گواهینامه میشود. خبر خوب اینکه از حدود سه هفته قبل یک مرجع صدور گواهینامه دیجیتال بصورت عمومی سرویس گواهینامه امنیتی رایگان خود را ارائه نموده است که براحتی هر چه تمام (حداقل در برخی پلتفرمها) نصب میشود.
Let’s Encrypt توسط ISRG تامین میشود که سازمانهای بزرگی همچون بنیاد موزیلا، سیسکو و Akamai از آن حمایت میکنند. خبر بسیار خوب اینکه این سرویس برای دامنههای ir. نیز قابل نصب است.
پیش از اجرای این آموزش لازم است دقت کنید که پیش از صدور گواهی SSL، نیاز است دی ان اس های دامنه شما به طور کامل ست و دامین شما به هاست متصل شده باشد تا گواهی SSL برای سایت شما صادر گردد. در غیر اینصورت درخواست شما تایید نخواهد شد و صدور گواهی همراه با پیام خطا در این خصوص خواهد بود. شما از طریق سامانه پایشگر هوشمند سرویس پویش سرور می توانید وضعیت دی ان اس دامین خود را بررسی نمایید و چنانکه دی ان اس دامین شما ست شده بود اقدام به درخواست صدور گواهی نمایید.
ورود به سامانه پایشگر هوشمند سرویس
همانطور که گفته شد نصب این گواهینامه بسیار آسان است. این امکان بر روی تمامی سرویس های پویش سرور فعال است و شما از هم اکنون می توانید با استفاده از آموزش زیر از این امکان استفاده کنید.
برای شروع، کافی است ابتدا وارد سی پنل سرویس خود شوید. سپس به بخش Security رفته و گزینه SSL/TLS Status را انتخاب کنید.
سپس در صفحه ی باز شده، تیک دامنه ی مورد نظر خود را زده و ابتدا بر روی Include Domains during AutoSSL کلیک کرده تا دامنه های شما در لیست صدور قرار گیرد و سپس بر روی Run AutoSSL کلیک کنید. با کلیک روی این گزینه و طی کردن مراحل به همین شکل ، گواهینامه ی SSL رایگان برای آن دامنه یا ساب دامین نصب می شود و در پایان پیامی مبنی بر موفقیت آمیز بودن عملیات نمایش داده خواهد شد.
قابل ذکر است هر دامنه ای که داخل سی پنل به صورت Addon domain اضافه شود و یا هر ساب دامینی که ساخته شود، SSL مربوط به آن از این قسمت قابل نصب و فعال سازی و همچنین حذف و نصب مجدد است.
جهت استفاده از این گواهی در وب سایت خود در وردپرس کافیست افزونه “واقعا SSL ساده” را بر روی سایت خود نصب کنید. در غیر این صورت کافیست در پوشه وب سایت خود یک فایل با نام .htaccess ساخته و کد زیر را در داخل آن قرار دهید.
RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{HTTPS} off [OR] RewriteCond %{HTTP_HOST} !^domain\.com$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ https://domain.com/$1 [R=301,L]
سپس به جای عبارت “domain.com” آدرس وب سایت خود را وارد نمایید و سپس بر روی ذخیره کلیک کنید.
چنانکه در این خصوص سوالی دارید از طریق تیکت با پشتیبانی تماس بگیرید.