تصور کنید قصد انتقال فایل با حجمی بسیار بالا مثلا یک گیگ را به هاست خود برای مشاهده و دریافت کاربران از وب سایت خود را دارید. ممکن است در زمان آپلود فایل از طریق سایت خود مثلا در بخش رسانه ها در وردپرس با محدودیت حجم فایل مواجه شده باشید که این امر به شما اجازه آپلود فایل را ندهد و یا قصد بارگزاری تعداد زیادی فایل بر روی سایت خود دارید که انتخاب تک تک تمامی این فایل ها برای آپلود کار سخت و دشواری است. گاهاً حتی ممکن سرعت پایین اینترنت و یا قطعی های مکرر آن به دلایل ناخواسته فرآیند آپلود فایل را برای ما سخت و حتی غیرممکن کند.
به همین دلایل از روشی بسیار ساده جهت انتقال فایل از کامپیوتر به سرورها استفاده می کنند که نام این روش FTP نام دارد. ftp مخفف file transfer protocol می باشد که یکی از امن ترین و سریع ترین پورتکل های انتقال اطلاعات در دنیای اینترنت محسوب می شود، کاربرد ftp در سی پنل به این صورت می باشد که شما قادر هستید در ابتدا داخل هاست سی پنل سایتتون یه اکانت اف تی پی ایجاد کنید و سپس یکی از برنامه های اتصال به ftp مانند filezilla و یا cuteftp رو داخل ویندوز رایانه ی خود نصب کنید و مشخصات اکانت ftp ایجاد شده داخل هاست خود را وارد این نرم افزارها کنید تا از اون به بعد بدون نیاز ورود به کنترل پنل هاست سایت، از طریق نرم افزار های ftp از داخل ویندوز رایانه ی خود فایل هایی رو داخل هاست خود آپلود کنید و یا فایل های داخل هاست را دانلود کنید و به صورت کامل فایل های داخل هاست خود را مدیریت کنید.
برای این امر، ابتدا می بایست وارد کنترل پنل هاست سی پنل خود شوید. این فرآیند هم از طریق پرتال کاربری و هم از طریق ورود از طریق نام کاربری و کلمه عبور به طور مستقیم امکان پذیر است. چنانکه در این خصوص نیاز به آموزش بیشتر دارید این مقاله را مطالعه فرمایید.
سپس از قسمت files وارد گزینه FTP Accounts شوید
Login : نام کاربری اکانت FTP
Password : کلمه عبور اکانت
Password again : تکرار کلمه عبور
Directory : مسیری از هاست است که قصد اتصال به آنرا دارید (معمولا public_html)
Quota : میزان حجم مجاز برای مسیر مشخص شده