نحوه بک آپ گرفتن از طریق cpanel یکی از روش هایی است که میتوانید با استفاده از آن یک نسخه پشتیبانی از سایت وردپرس و یا هر سی ام اس دیگر تهیه کنید این یکی از قابلیت هایی است که کنترل پنل محبوب سی پنل برای استفاده کنندگان قرار داده است. در ادامه ی این آموزش با پویش سرور همراه باشید

بک آپ گیری به حدی اهمیت دارد که قبل از هر تغیری شما باید یک نسخه پشتیبانی از وب سایت و یا فایلی که در حال ویرایش هستید داشته باشید این نکته همواره در مقالات اشاره شده است خود عاملی برای مهم بودن نکته بک آپ می باشد اگر سایت شما هک شود و مورد حملات قرار بگیرد اگر هاست شما برای مدت طولانی قطع شود اگر خود شما یک ویرایش عظیم بر فایل ها داشته باشید اما نسخه پشتیبان نداشته باشید یک خرابکاری بزرگ محسوب می شود و کلیه زحمات شما برای یک وب سایت از بین خواهد رفت به طوری که شما برای استفاده از قابلیت بک اپ نیاز به تنظیمات خاصی ندارید اما میتوانید با ترفند هایی این بک آپ گیری را حرفه ای تر انجام دهید . بدیهی است که بک آپی که گرفته می شود یک نسخه در هاست ذخیره خواهد شد و باعث افزایش فضای پر شده هاست می شود. برای جلوگیری از این کار باید بک آپ را دانلود کرده و سپس آن را حذف کنید و اگر حجم بک آپ بالا بود چه کنیم؟

موضوع بک آپ نه تنها برای وب سایت هایی که با وردپرس طراحی شده اند حائز اهمیت است بلکه برای کلیه وب سایت ها موضوع مهمی تلقی می شود گاهی ممکن است به دلیلی مانند سهل انگاری مسئول فنی و یا ویرایشگر کد های وب سایت دچار اختلال شده و دیگر مانند سابق در دسترس نباشد در این حالت اگر یک نسخه پشتیبانی داشته باشیم به راحتی میتوانیم وب سایتمان را به حالت قبلی برگردانیم برای اینکار کافیست تا بک آپ را ریستور کنیم .

بک آپ گیری از وب سایت علی الخصوص به دو قسمت تقسیم می شود سایر وب سایت ها نیز به همین شیوه هستند ، بک آپ از پایگاه داده و بک آپ از فایل های وردپرس این ها با هم تفاوت هایی میکنند و در گاهی از موارد داشتن یکی از این موارد میتواند جان وب سایت را نجات دهد فایل های وردپرس شامل فایل های php و css و js و تصاویری هستند و یا فایل هایی هستند که در قسمت مدیریت فایل مشاهده میکنید و دیتابیس پایگاه داده ای است که اطلاعاتی اعم از نوشته ، تنظیمات ، نام وب سایت و این چنین مورد ها را درون خود جای میدهد مانند لینک ها و یا سایر این موارد توجه داشته باشید که الزامی برای تهیه نسخه پشتیبان از هر دو این ها نیست اما به دلیل اینکه بک آپ مهم بوده و نیاز به بازیابی خواهیم داشت حتما از دو قسمت فایل و دیتابیس بک آپ تهیه خواهیم کرد.

تهیه بک آپ از هر سایتی یک تمر مهم و ضروری است چرا که با وجود مشکلات بسیاری که برای هاست های مختلف به وجود می آید و داشتن نسخه ی پشتیبان کاملا معقولانه است . مشکلاتی که ممکن است هر هاستی را تهدید کند می تواند به این شرح باشد هک شدن ، خرابی سخت افزارهای سرور ، خرابی نرم افزارهای سرور ، تحریم و سایر مشکلات . هر گونه مشکل و خرابی که سرور و یا طراح وب سایت را دچار زحمت کند و آنها دیگر نتوانند آخرین اطلاعاتی را که در سایت وجود داشته است را در اختیار شما قرار دهد بنابراین بهتر است بک آپ و نسخه ی پشتیبان به صورت منظم از وب سایت تهیه شود .

برای گرقتن نسخه پشتیبان از وردپرس میتوانید روش هایی را نیز انجام دهید مانند استفاده از افزونه ها ولی خب ما در این آموزش یک روش کلی و پیشفرض برای بک آپ گرفتن نه تنها از وردپرس بلکه کلیه وب سایت ها چه استاتیک چه پویا با هر سی ام اسی که طراحی شده باشند را ارائه می دهیم .

نحوه بک آپ گیری از طریق cpanel

برای تهیه ی بک آپ وب سایت از طریق Cpanel باید اطلاعات لازم برای ورود به پنل مدیریتی هاست خود را در اختیار داشته باشید این اطلاعات را شرکت هاستینگ در اختیار شما قرار داده است . پس با داشتن آن اطلاعات به راحتی وارد بخش مدیریتی می شوید .

نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید.

بعد از آن که وارد شدید در قسمت Files بر روی Backups کلیک کنید.

در این قسمت شما می توانید انتخاب نمایید تا بک آپ سرویس خود را دریافت نموده یا آن را بر روی سرور ذخیره کنید.

در ادامه همانند تصویر زیر بر روی Download a Full Website Backup کلیک کنید

در مرحله بعدی به صفحه ای هدایت می شوید که میتوانید مشخص کنید برای بک آپ که گرفته می شود چه اتفاقی بیافتد منظور این است که مشخص کنید بک آپ در کجا ذخیره شود .

فرض کنید شما قصد انتقال به یک هاست دیگر را دارید و یا درحال تهیه نسخه پشتیبان بر روی یک سرور دیگر هستید برای اینکار دو راه دارید یا اینکه فایل بک آپ را دانلود کرده و سپس آن را مجدد آپلود کنید که اینکار هم زمان و هم هزینه دارد در صورتی که حجم بک آپ شما بالا باشد برای انتقال باید از این روش استفاده کنید البته انتقال بک آپ و یا هر فایل دیگر به سرورجدید یک راه ساده تری نیز دارد که در انتهای این آموزش به آن اشاره خواهیم کرد پس از آنکه گزینه بالا را انتخاب کردید وارد قسمتی می شوید که دو گزینه کلی دارد به شکل زیر:

  • Home Directory
    این گزینه برای گرفتن فایل بک آپ و ذخیره آن در هاست می باشد به طوری که پس از تهیه نسخه پشتیبان آن در قسمت قبل از پوشه public_html فایل بک آپ را مشاهده خواهید کرد علت اینکه قبل از پوشه قرار دارد برای امنیت فایل می باشد چرا که کاربران دیگر به این قسمت دسترسی نخواهند داشت .
  • گزینه های بعدی مربوطه به FTP می باشد
    • Remote FTP Server
      با استفاده از این گزینه میتوانید به یک سرور FTP دیگر اطلاعات را منتقل کنید این برای زمانی است که شما یا میخواهید به سرور جدید نقل مکان کنید ( توجه کنید که سرور جدید باید با آدرس و یا آی پی در دسترس باشد ) و یا اینکه قصد ذخیره بک آپ های خود در یک هاست بک آپ را دارید تا بتوانید در آینده از آنها استفاده کنید.
    • Remote FTP Server (Passive Mode Transfer)
      با این روش میتوانید فایل بک آپ را به سرور جدید مانند روش قبلی ارسال کنید اما با این تفاوت که گاهی شاهد خواهید بود که در روش بالا فایروال اجازه انتقال اطلاعات را از طریق پروتکل FTP به ما نمی دهد از این روش استفاده می کنیم .
    • Secure Copy (SCP)
      از این روش برای انتقال با استفاده از ssh و دستور scp انجام می شود به معنی اینکه یک نسخه امن به سرور جدید با استفاده از دستورات ssh به سرور جدید ارسال می شود.

با انتخاب گزینه Home Directory  به کار بک آپ گیری خود می پردازیم و سایر قسمت ها در مراحل بعدی توضیح خواهد شد با توجه به این نکته در قسمت Email Address آدرس ایمیل خود را وارد کنید تا بعد از تمام شدن فرآیند بک آپ گیری آن را به اطلاع شما رسانده و شما را مطلع سازد البته اگر تمایلی به انجام این کار ندارید می توانید گزینه Do not send email notification of backup completion را انتخاب کنید

و در آخر بر روی گزینه ی Generate Backup کلیک کرده و یک بک آپ کامل از سایت خود تهیه نمایید سپس روی گزینه Go Back کلیک کنید.

امیدواریم که این آموزش مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد