وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است که استفاده از آن کار سختی نیست. وردپرس قالبها، افزونهها و ابزارهای زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد. با کمک وردپرس قادر به طراحی انواع مختلف وبسایت خواهید بود و به وبسایت خود موارد خاص و منحصر بفردی را میتوانید اضافه کنید.
در ادامه تعدادی از فواید وردپرس را به بیان میکنیم:
نکات مثبت وردپرس
- نرمافزاری رایگان است.
- انتخاب خوبی برای همه، از وبلاگ نویسان مبتدی تا افراد صاحب کسب و کارهای بزرگ است.
- گزینههای سفارشی نامحدودی دارد.
- فرد مالک وبسایت است و نیازمند شخص دیگری برای مدیریت آن ندارد.
- انتخاب از میان هزاران قالب وردپرس و افزونه وردپرس
- ایجاد هر نوع وبسایتی (شرکتی، خبری، فروشگاهی، وبلاگی و…)
نکات منفی وردپرس
- زمانی را برای یادگیری نیاز دارد.
- نصب و راهاندازی یک وبسایت فقط در چند دقیقه ممکن نیست. (تنها نصب وردپرس در چند دقیقه امکانپذیر است)
- شما باید مبالغی را بابت نام دامنه و سرویسهای هاستینگ بپردازید.
- مسئولیت امنیت و نگهداری وردپرس بر عهده خودتان است.
معرفی بلاگر (Blogger)
بلاگر یک سرویس انتشار و ساخت وبلاگ است، که هاستینگ و مالک آن گوگل است. اولین بلاگر توسط Pyra Labs ایجاد شد و گوگل در سال ۲۰۰۳ آن را خرید. از آن زمان به بعد، بلاگر یک پلتفرم وبلاگ نویسی معروف شد که کار کردن با آن آسان و سریع است و هاست رایگان ارائه میدهد.
از ویژگیهای مهم آن عبارتند از:
نکات مثبت بلاگر
- برای وبلاگ نویسان جدید، ایدهال است و راهاندازی آن خیلی سریع و آسان است.
- رایگان است.
- میتوانید از نام دامنه خودتان یا ساب دامنه رایگان استفاده کنید.
- قالبهای رایگان: انتخاب از یک قالبهای رایگان وبلاگ یا خرید از قالب third-party.
- گوگل مراقب هاستینگ، امنیت و نگهداری سایت است.
- بصورت یکپارچه با ابزارهای دیگر گوگل مثل گوگل آنالیتیکس، گوگل پلاس و Google AdSense ادغام میشود.
نکات منفی بلاگر
- بلاگر تنها برای ایجاد وبلاگ است. اما اگر میخواهید یک تجارت الکترونیک یا نوع وبسایت دیگری جز وبلاگ راه اندازی کنید، بلاگر مناسب شما نیست!
- فقدان مالکیت: همه سایتهای ایجاد شده با بلاگر به وسیله گوگل دارای هاست میشوند.
- عملکرد محدود: بلاگرها ابزارهای محدودی را فراهم میکنند که ممکن است برای وبلاگ سایت شما کافی نباشند.
- فقدان کنترل: گزینههای سفارشی بسیار محدودی دارد.
تا اینجا نظر شما چیست؟ وردپرس یا بلاگر؟ میتوانید نظر خود را در مغزتان حفظ کنید اما از شما خواهش میکنم به این زودی نظر قطعی ندهید و صبور باشید!
اجازه دهید با جزئیات بیشتری این دو پلتفرم را بررسی کنیم.
هزینه وردپرس یا بلاگر
در ادامه درباره هزینههای موجود در این دو پلتفرم صحبت خواهیم کرد.
هزینه وردپرس
وردپرس رایگان است؛ اما ممکن است به افزونهها و ابزارهایی نیاز داشته باشید که باید خریداری شوند. همچنین باید مبلغی را جداگانه برای هاست و خرید نام دامنه بپردازید. تعدادی زیادی قالب، افزونه و ابزار برای خرید وجود دارند که با کمک آنها میتوانید سایت و کسب و کار خود را توسعه دهید. اما تمامی اینها در نسخههای رایگان نیز یافت میشوند. به هر حال خرید این محصولات، اختیاری است و با خرید آنها و پیاده سازی در سایت، میتوانید سایتی مطابق میل خود را طراحی کنید.
هزینه بلاگر
بلاگر در کل از ساب دامنه و هاست گرفته تا قالبها، به صورت رایگان در دسترس شما است. شما میتوانید یک بلاگر را بدون پرداخت هیچ پولی راهاندازی کنید. البته گزینههایی هم برای خرید نام دامنه یا قالبها وجود دارد، که در ادامه این مقاله درباره آنها صحبت خواهیم کرد. بلاگرها اسامی رایگانی را پیشنهاد میکنند که مشابه ‘nameofblog’.blogspot.com . اما اگر نام دامنهای را میخواهید که به blogspot.com ختم نشود، میتوانید دامنه خودتان در گوگل یا third party را خریداری کنید.
مقایسه هزینههای موجود در این دو پلتفرم
بلاگر یک گزینه خوب برای کسانی است که میخواهند یک وبلاگ رایگان را طراحی کنند یا بودجه محدودی دارند. راه اندازی وردپرس به علت هزینههای دامنه و هاست در مقایسه با بلاگر بیشتر است. اما وردپرس، ابزارهایی را در اختیار شما قرار میدهد تا وبسایت خود را کامل و در هر حوزهای بسازید. حال در این مرحله شما چه میگویید؟ وردپرس یا بلاگر ؟
انتخاب هاست در وردپرس و بلاگر
هاست بلاگر و وردپرس متفاوت هستند و درک این تفاوتها برای شما بسیار مهم است، تا بتوانید متناسب با نیازتان یکی را انتخاب کنید. بنابراین باید اول از همه در مورد این دو اطلاعات خوبی کسب کنیم.
هاست مورد نیاز وردپرس
اگر وردپرس را ترجیح میدهید، باید یک ارائه دهنده سرور برای وبسایت خود انتخاب کنید. شرکتهای ارائه دهنده سرور زیاد هستند، اما باید تحقیق کنید و بهترینشان را پیدا کنید. همچنین با توجه به قیمت بسیار متفاوت این شرکتها، باید مطابق بودجهتان یک هاست مناسب وردپرس را انتخاب کنید.
وقتی که شما یک سایت وردپرس دارید، شما ۱۰۰% مالک وبسایت هستید و اگر از ارائه دهنده هاست خود راضی نیستید، به سادگی میتوانید وبسایت را به هاست دیگری انتقال دهید. و اینجاست که قدرت تصمیم گیری مشخص میشود.
هاست مورد نیاز بلاگر
هاست مورد نیاز بلاگر توسط گوگل فراهم میشود؛ پس شما یک هاست رایگان دارید، اما هیچ حق انتخابی برای برگزیدن ارائه دهنده هاست ندارید. گوگل همچنین مسئول موارد امنیتی سایت، مشکلات بهینهسازی و سرعت سایت است و به شما اجازه میدهد تا روی فروش در وبلاگتان تمرکز کنید. پس یک بلاگر در سرورهای گوگل، محدود میشود و شما واقعاً صاحب آن نیستید و نمیتوانید سایت را کاملاً کنترل کنید. همچنین اگر گوگل ناگهان تصمیم بگیرد که تمام آن را کنسل کند یا مانع دسترسی شما به آن شود؛ وبلاگتان را از دست خواهید داد و تمام تلاشهای شما بینتیجه خواهد شد. فاجعه است، نه؟
مقایسه هاست وردپرس و بلاگر
اگر شما یک سرور رایگان میخواهید، بلاگر را به شما توصیه میکنیم. اما اگر سایت وردپرسی را میخواهید، بایستی مبلغی را برای هاست پرداخت کنید… اما در عوض شما مالک سایتتان هستید و این برای بسیاری از افراد، فاکتور مهمی است. فکر میکنم حال میتوان تا حدی بین وردپرس یا بلاگر یکی را انتخاب کنید.
کنترل و قابلیت استفاده بلاگر و وردپرس
استفاده از وردپرس یا بلاگر، تجربه کاربری کاملاً متفاوتی را به شما میدهد. بلاگر سریع و آسان نصب میشود، و گزینهها و ابزارهایی در دسترس شما قرار خواهد داد. اما راهاندازی وردپرس به وقت و دقت بیشتری نیاز دارد، با این حال یک سایت وردپرسی ایجاد میکنید که صاحب آن هستید و تماماً روی وبسایت کنترل دارید و میتوانید آن را ارتقا دهید. در ادامه نگاه دقیقتری به قابلیتهای این دو پلتفرم خواهیم داشت.
کنترل و قابلیتهای وردپرس
آنچنان که بیان شد، راهاندازی وردپرس یک فرآیند زمانبر است. برای شروع باید:
- یک نام دامنه انتخاب کنید.
- یک شرکت ارائهدهنده هاست انتخاب کنید.
- یک قالب وردپرس انتخاب کنید
این مراحل وقتگیر هستند و برای انتخاب سرویس هاستینگ و قالب باید تحقیق کنید تا متناسب با پروژهتان گزینه مناسب را انتخاب کنید. بعد از نصب وردپرس و انتخاب قالب جدید، باید زمانی را برای وبلاگ اختصاص دهید. با توجه به قالب انتخابی، سایت را میتوانید از طریق گزینههای پوسته در داشبورد وردپرس خود انتخاب کنید. با نصب افزونهها، قابلیتهای دیگری که در قالب وجود ندارند، قابل اضافه شدن به سایت هستند. هرگاه سایت شما راهاندازی شد، میتوانید پستهای وبلاگ را از طریق ویرایشگر وردپرس اضافه کنید که در داشبورد وردپرس دیده میشوند. استفاده از ویرایشگر آن آسان است و به شما این امکان را میدهد که تصاویر، ویدئو، جدول، دکمه و هر چیز دیگری را به نوشته خود اضافه کنید. آنچه که شما میبینید، نصب وردپرس در حد چند دقیقه نیست و نصب آن نیاز به دقت و کنترل دارد تا عناصر بصری و قابلیتهای مناسب را به وبلاگتان اضافه کنید. با انتخاب ابزارهای مناسب قادر هستید، سایت خود را بهبود دهید و قابلیتهای زیادی به آن اضافه کنید تا تمام نیازهای وبلاگ شما برطرف شود.